De Klassieken

Kijk All of Bach: Bist du bei mir, BWV 508

AVROTROS
foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Bist du bei mir, BWV 508

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Charles Daniels, Menno van Delft en Fred Jacobs in het Huis Bartolotti, Amsterdam..

Als Bach één meezinger schreef, dan wel Bist du bei mir, toch? Helaas. Bachs hand speelt wel een rol, maar het lied zelf is van… Stölzel. Thematisch was het schitterend gekozen: als opening van zijn cadeaumuziekboek voor Anna Magdalena nam Johann Sebastian een simpel lied van dankbaarheid, van vertrouwen, van geloof in God én in zijn tweede vrouw. Hoe het echtpaar de aria uit Stölzels Diomedes kende, weten we niet – was de opera zo in de mode dat tout Leipzig de melodie floot?
Lees meer over BWV 508 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe opname.

Ster advertentie
Ster advertentie