De Klassieken

Kijk All of Bach: sonate voor gamba in D groot, BWV 1028

AVROTROS
foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: sonate voor gamba in D groot, BWV 1028

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Mieneke van der Velden en Benjamin Alard in Paushuize, Utrecht.

Al bij de eerste noten is het duidelijk: Bach schreef dit stuk voor een gambist van de bovenste plank. De muzikale en technische eisen stijgen ver uit boven het gemiddelde. Ook de klavecinist moet een doorgewinterd musicus zijn geweest, maar naar hem hoeven we niet lang te zoeken: Bach heeft deze partij naar alle waarschijnlijkheid zelf uitgevoerd.

Lees meer over BWV 1028 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe opname.

Ster advertentie
Ster advertentie