De Klassieken
AVROTROS

Lintje voor pianiste Reinild Mees

  1. Klassiekchevron right
  2. Lintje voor pianiste Reinild Mees
Vandaag, maandag 26 april, is het de dag van de Koninklijke onderscheidingen. Pianiste Reinild Mees kreeg een lintje van burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en is daarmee toegetreden tot de orde van Oranje-Nassau.

Reinild Mees is voor haar lintje voorgedragen door schrijver Caspar Wintermans, die de eer had met haar samen te werken en er toen getuige van was dat ze meer dan eens afzag van haar eigen honorarium als de organisatie een concert financieel niet rond kreeg. Daarnaast is ze een gedreven voorvechtster van het 20 ste -eeuwse lied. Ze bracht ook een bejubelde dubbel-CD met de liederen van Erich Wolfgang Korngold uit, die heeft bijgedragen aan de rehabilitatie van deze grote kunstenaar.
In haar streven een nieuw, jong publiek te winnen voor de liedkunst heeft mevrouw Mees zich van de steun van dramaturgen als Klaus Bertisch verzekerd om een hele reeks concerten te geven waarbij een theatraal element werd toegevoegd aan de muziek. Als artistiek leidster van het Alba Rosa Viva Muziek Festival programmeert mevrouw Mees werken van vrouwelijke componisten, terwijl de aan het festival verbonden compositie-wedstrijd jonge kunstenaars een kans geeft hun talenten te tonen aan een dankbaar publiek.
Van harte gefeliciteerd!
De toespraak van burgemeester Femke Halsema was vanochtend te horen in De Klassieken bij Annemieke Bosman:

Femke Halsema over Reinild Mees (audio)

Ster advertentie
Ster advertentie