De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Concert in C groot, BWV 595

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Concert in C groot, BWV 595

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Elske te Lindert in de Bovenkerk, Kampen.

Johann Ernst IV, hertog van Saksen-Weimar, was bijna vijftien toen hij in Utrecht rechten kwam studeren. Als muziekminnaar kon hij in de Nederlanden zijn hart ophalen, want hij stond er als het ware naast een van ’s werelds belangrijkste muziekdrukpersen. Hij kocht er onder andere een exemplaar van Vivaldi’s gloednieuwe opus 3, L’Estro Armonico (Amsterdam, 1711). Later zou Bach deze uitgave gebruiken voor zijn orgelconcerten BWV 594 en 596.

Lees meer over BWV 595 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie