De Ochtend
KRO-NCRV

Zo klinken jullie zomergeluiden met Vivaldi

foto: Lynn Philippi
  1. Klassiekchevron right
  2. Zo klinken jullie zomergeluiden met Vivaldi

De afgelopen weken kregen we bij De Ochtend honderden zomergeluiden toegestuurd – en met dertig daarvan maakten we een zomersoundtrack. Er kwam van alles voorbij: mooie verhalen, herinneringen, sfeervolle plekken en altijd met een geweldig oor voor de zomerse geluidswereld om ons heen. Onze muzieksamenstellers lieten je vervolgens horen hoe zelfs in de gekste geluiden de mooiste muziek was te horen. En omdat we er geen genoeg van konden krijgen, lieten we jullie geluiden nog eens horen deze morgen: dit keer met de Zomer van Vivaldi.

Maar ook zonder Vivaldi klonken jullie zomergeluiden al prachtig. Luister het hieronder. En klik hier voor het 'geluidschilderij', waarin je alle montages van deze zomer kunt horen.

Zomergeluid: Overzicht

Dat was onze zomer van 2023. Met dank aan iedereen die ons een geluid heeft gestuurd en aan dirigent van dit 'geluidenorkest': Pieter van Nes.

En zo ziet dat eruit met beeld. 👇 Niets missen? Volg NPO Klassiek dan op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Ochtend
Een ochtendprogramma waarin toegankelijke, verrassende muziek centraal staat. Andrea van Pol en Hans Smit houden je daarnaast kort op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de dag. Iedere dag van 7.00 uur tot 9.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie