De Ochtend

Dagelijkse podcast met zkv's uit het A.L. Snijders archief

KRO-NCRV
foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Klassiekchevron right
  2. Dagelijkse podcast met zkv's uit het A.L. Snijders archief

De mooiste zeer korte verhalen van A.L. Snijders komen beschikbaar als podcast. Vanaf maandag 5 juli is elke werkdag een zkv uit het verleden als podcast te beluisteren. Voorgelezen door de schrijver zelf, afgesloten met bijpassende klassieke muziek.

Nadat A.L. Snijders (pseudoniem voor Peter Müller) in november 2010 de Constantijn Huygensprijs kreeg toegekend, las hij op NPO Radio 4 elke week in De Ochtend van 4 een zeer kort verhaal voor, een zkv. Een genre dat hij zelf had uitgevonden; zeer korte verhalen, luchtig én diepgaand, filosofisch en alledaags.

In de ruim tien jaar dat hij op de radio voorlas werd Snijders zeer geliefd; zijn stem en zijn zkv’s werden voor veel luisteraars een anker op de zondagochtend. Zijn overlijden op 7 juni jongstleden kwam dan ook als een schok voor programmamakers én luisteraars, zo bleek uit de honderden reacties we kregen na Snijders’ plotselinge dood.

Met het openen van de archieven komt De Ochtend van 4 daarom tegemoet aan het verlangen van de vele mensen die hem de zkv’s nogmaals willen horen voorlezen.

Vanaf maandag 5 juli elke werkdag hier te beluisteren of via de andere podcast-platforms.

Gerelateerde podcast

De A.L. Snijderspodcast

De A.L. Snijderspodcast

Ster advertentie
Ster advertentie