De Ochtend

Bijzondere Ochtend van 4 op 1 augustus vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle

KRO-NCRV
foto: Jacobus den Herder / KRO-NCRV
  1. Klassiekchevron right
  2. Bijzondere Ochtend van 4 op 1 augustus vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle

We gaan iets leuks doen met Francis van Broekhuizen: op 1 augustus is onze Francis twee uur lang te gast bij Margriet Vroomans, in een speciale live-uitzending van De Ochtend van 4.

foto: Westerkerk Amsterdam 2021, Fotografie Ben Houdijk / KRO-NCRV

Die uitzending komt vanuit de Rooms-Katholieke Dominicanenkerk in Zwolle. Dat is één van de drie Nederlandse kerken die KRO-NCRV verlicht in regenboogkleuren, onder het motto ‘Liefde is voor iedereen’. Daarmee wil KRO-NCRV laten zien dat liefde voor iedereen is, ongeacht welke seksuele voorkeur je hebt.
De Ochtend van 4 staat op 1 augustus in het teken van de Pride. Dat is de jaarlijkse actie ‘voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder’. Daar is Francis ambassadeur van.

Muziek met een roze randje

Sopraan Francis van Broekhuizen zoekt voor de ochtend van 1 augustus een groot deel van de muziek uit. Daarbij laat ze zich inspireren door dat motto. Ze noemt het ‘muziek met een roze randje’, rond thema’s als liefde, diversiteit en gender door de eeuwen heen.
Verder neemt ze musici mee: onder anderen harpisten Sanne Bakker en Sara van den Brink. Zij zijn twee winnaars van het Prinses Christina Concours, waar Francis juryvoorzitter van is. En zelf zingt ze ook!

De Ochtend van 4

Ster advertentie
Ster advertentie