De Ochtend

Dichtbundel met muziek symbolisch geschenk voor vondelingetje

KRO-NCRV
foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Dichtbundel met muziek symbolisch geschenk voor vondelingetje

Op 21 februari 2021 werd een pasgeboren baby gered uit een ondergrondse vuilcontainer in Amsterdam. Deze gebeurtenis was de inspiratie voor een unieke bundel met muziek en poëzie.

Het idee voor een dichtbundel ontstond toen presentator Margriet Vroomans in De Ochtend van 4 een gedicht voorlas van Pieter Stroop van Renen. Hij schreef een welkomstgedichtje voor het gevonden meisje. Margriet liet toen ook een wiegenliedje horen dat werd gespeeld door musici van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Dichtbundel 't Liefste kind met muziek van het Concertgebouworkest

Het gedicht van Pieter Stroop van Renen ging viral en zo ontstond het idee om een bundel samen te stellen. In't liefste kind zijn nieuwe gedichten van twaalf dichters opgenomen, waaronder de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam. In de bundel kun je een QR-code scannen en luisteren naar slaapliedjes die zijn gespeeld door musici van het Concertgebouworkest. De opbrengst van de bundel gaat naar Stichting Beschermde Wieg. Zij helpen zwangere vrouwen die hulp nodig hebben. Het boekje, een symbolisch geschenk aan het vondelingetje, wordt op 1 juni in Amsterdam gepresenteerd.

Quote

Geen enkele baby zou uit een vuilcontainer moeten worden gered. Als wij met dit initiatief ook maar één ouder van zo’n wanhoopsdaad kunnen weerhouden ben ik al blij

Margriet Vroomans

foto: Uitgeverij Gopher B.V.

Lees het persbericht

Margriet Vroomans bij Op1

In de uitzending van 2 juni vertelde Margriet over de dichtbundel bij Op1.

Ster advertentie
Ster advertentie