De Ochtend

Deel je favoriete wandelmuziek met ons

KRO-NCRV
foto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Deel je favoriete wandelmuziek met ons

Heb jij al een ommetje gemaakt vandaag? We lopen wat af in Nederland. Wandelen wordt steeds populairder, vertelt beroepswandelaar Wim Huijser bij De Ochtend. Sommige mensen genieten tijdens het wandelen graag van de geluiden om zich heen en anderen luisteren juist liever naar muziek. Daarom vroegen we ons af: welke klassieke muziek luister jij graag tijdens het wandelen? Je kan je favoriet toevoegen aan onze playlist.

Luister hier het hele gesprek terug met beroepswandelaar Wim Huijser bij De Ochtend.

Populariteit wandelen

De populariteit van het wandelen was al een tijdje aan het toenemen, vertelt Wim Huijser. "Maar de coronatijd heeft het wel echt versterkt." Veel mensen hebben het wandelen hierdoor ontdekt, ook jongeren. Dit gaat niet alleen om een ommetje of korte wandeling. Ook lange afstandswandelingen zijn populair. Huijser vertelt dat hij de lange afstandswandelpaden - of LAW's, zoals de echte kennen het volgens hem noemt - ziet toenemen. Zo is de Heuvelrughike een route die er kortgeleden bij is gekomen. Echte fanaten maken zelfs een vakantie van het wandelen. "Ze lopen bijvoorbeeld het Pieterpad verstrijkt over een paar dagen", vertelt Huijser.

foto: ANP

Delen maar

Huijser merkt dat het drukker wordt op de paden, maar zegt dat de echte kenner zijn eigen routes wel heeft. Die geheimen worden alleen niet zomaar met anderen gedeeld. Waarvan we wel hopen dat mensen het graag willen delen, is de muziek die het liefst geluisterd wordt tijdens het wandelen. Wat helpt jou om even ontspannen in de buitenlucht te zijn of om juist door te stappen? Voeg je favoriete wandelmuziek toe aan de lijst 'Wandelen met klassieke muziek', zodat we er allemaal van kunnen genieten. Dat kan via onderstaande knop. Let op: dit kan alleen via de app op je telefoon.

Voeg hier je favoriete wandelmuziek toe


Hoe meer muziek, hoe langer we kunnen wandelen. Dus deel de link vooral met je familie en vrienden: https://open.spotify.com/playlist/1xwPnNT7lDptlMbQfANU3I?si=d7fd5f84549241bd&pt=6868327529818b51834d52afb46d01ca

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Ochtend
Een ochtendprogramma waarin toegankelijke, verrassende muziek centraal staat. Andrea van Pol en Hans Smit houden je daarnaast kort op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de dag. Iedere dag van 7.00 uur tot 9.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie