De Ochtend

De Week van de Menselijke Maat in De Ochtend van 4

KRO-NCRV
foto: Hans Smit KRO-NCRV
  1. Klassiekchevron right
  2. De Week van de Menselijke Maat in De Ochtend van 4

In de week van 20 tot en met 24 december zet De Ochtend van 4 vijf dagen lang bijzondere maatschappelijke projecten in de schijnwerper. Elke dag is rond 8.45 een verslaggever bij een lokaal initiatief, waarbij mensen kleine en duurzame oplossingen zoeken voor grote problemen van onze tijd.

foto: Hans Smit KRO-NCRV

Deze themaweek vloeit voort uit de succesvolle wekelijkse rubriek ‘De Menselijke Maat’ die sinds maart van dit jaar elke woensdag te horen is rond 8.15 uur in De Ochtend van 4.

Maandag 20 december is Hans Smit bij de organisatie Adopteer een Kerstboom, waarbij mensen elk jaar bij een kwekerij een biologische kerstboom ophalen én weer terugbrengen.

Dinsdag 21 december staat het initiatief Muziek aan Bed centraal. Professionele cellisten verzorgen live-optredens in ziekenhuizen en zorginstellingen, om kinderen en volwassenen troost en afleiding te bieden.

Woensdag 22 december is het de beurt aan de Kerstengelen. Dit project stuurt bijzondere mensen op pad, die er even voor een ander willen zijn. Ze zijn er voor iedereen die wat extra licht, troost en aandacht kan gebruiken.

Donderdag 23 december gaat de reportage over de BuurtBuik. Vrijwilligers redden voedsel van verspilling door eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners.

En tenslotte zijn we op vrijdag 24 december te gast bij Gast aan Tafel. De stichting koppelt nieuwe Nederlanders en Nederlandse gastgezinnen aan elkaar. Mensen leren elkaar beter kennen, bijvoorbeeld door samen te eten.

KRO-NCRV-presentator Margriet Vroomans: “Problemen op het gebied van klimaat of duurzaamheid lijken soms zo groot dat je er moedeloos van zou worden. Gelukkig zijn er altijd mensen die oplossingen verzinnen - kleinschalig, lokaal, maar met groeiend effect. Die mensen laten we wekelijkse in ‘De Menselijke Maat’ graag aan het woord, om hun inspiratie en oplossingen door te geven aan anderen. Wekelijks komen er veel initiatieven binnen die luisteraars met ons delen. Daarom maken we er in de week voor Kerst een dagelijkse rubriek van. We hopen zo ook luisteraars te inspireren naar elkaar om te kijken.”

Ster advertentie
Ster advertentie