De Ochtend
KRO-NCRV

Meld je aan voor de Filmmuziek Pubquiz

  1. Klassiekchevron right
  2. Meld je aan voor de Filmmuziek Pubquiz

Denk jij bij Lord of the Rings eerder aan Howard Shore dan aan Frodo? Neurie je ’s morgens de muziek van Superman als je naar je werk gaat? Is John Williams jouw ultieme Jedi-master? Kom dan tijdens de NPO Radio 4 Filmmuziekweek vooral naar de tweede editie van de NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz. De toegang is gratis. Quizmaster Pieter van Nes voelt je aan de tand, met een hele serie vragen over de muziek in beroemde films. Denk aan hersenkrakers over de muziek van de James Bond-serie, of over het werk van de beroemde filmcomponist Bernard Herrmann.
De winnaar van de Pubquiz mag zich een jaar lang dé filmmuziekexpert van Nederland noemen en krijgt een mooi filmcadeau.

Pieter van Nes (1986) is één van de muzieksamenstellers van De Ochtend van 4, het dagelijkse ontbijtprogramma van de klassieke en culturele zender. Daarnaast was hij jaren dirigent van het Nederlands Filmorkest, dat zich heeft gespecialiseerd in het spelen van een breed scala aan filmmuziek.

NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz

We spelen de NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz op verschillende locaties in Nederland. Meedoen aan de quiz kan in teams of individueel.

Data

  • 28 januari van 20.00 tot 22.00 in Restaurant Bouwkunde in Deventer
  • 31 januari van 20.00 tot 22.00 Forum in Groningen

Aanmelden Groningen

  • 6 februari van 20.30 tot 22.30 in Het Muzieklokaal in Utrecht

Aanmelden Utrecht

Test je filmmuziekkennis

Is de NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz iets voor jou? Test hier alvast je kennis met deze mini pubquiz. De quiz werkt het beste in een Chrome browser.

De filmmuziekweek op NPO radio 4 is van 3-7 februari 2020 Meer informatie is te vinden op nporadio4.nl/filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie