De Ochtend
KRO-NCRV

Raas en de Basketbal: nieuwe jeugdpodcast geïnspireerd op Peter en de Wolf

foto: Illustratie van Floor Rieder
  1. Klassiekchevron right
  2. Raas en de Basketbal: nieuwe jeugdpodcast geïnspireerd op Peter en de Wolf

'Schrijf een hedendaags muzikaal verhaal waarin kinderen kennismaken met muziekinstrumenten'. Dat was de opdracht waarmee toneelschrijver Jibbe Willems en componist Bram Kortekaas in coronatijd aan de gang gingen.
Het resultaat: een meeslepende driedelige podcast die luistert als een 21ste-eeuwse Peter en de Wolf.

Raas en de basketbal is het spannende verhaal over Raas die zijn basketbal tijdens het spelen in een tram ziet verdwijnen. In drie delen gaat Raas met rat, reiger, zwaan, vissen en hengelaars op zoek naar zijn basketbal. Componist Bram Kortekaas brengt met klassieke en eigentijdse instrumenten de personages muzikaal tot leven. Hiervoor heeft hij een 7-koppig gelegenheids-ensemble samengesteld, bestaande uit: Irene Kok (cello), Annemiek de Bruin (klarinet), Laurens de Man (piano), Dominique Vleeshouwers (slagwerk), Çisem Özkurt (viool), Marijn Migchielsen (trombone) en Inge Ariesen (hobo).

Verteller is zanger Jamai Loman, voor veel kinderen geen onbekende:

Quote

Als je houdt van een spannend verhaal, van mooie muziek en van humor dan is het zeker de moeite waard om hier met je kinderen naar te luisteren

Jamai Loman

Raas en de basketbal is vanaf maandag 5 juli hier te beluisteren en via alle bekende podcastkanalen.

Raas en de basketbal is onderdeel van NPO Cultuur, dat culturele programma’s maakt voor de jeugd. De programma’s worden gerealiseerd dankzij het NPO Actieplan Cultuur dat een alternatief podium biedt aan de cultuursector en artiesten die geraakt worden door de coronamaatregelen.

Gerelateerde podcast

Raas en de basketbal

Raas en de basketbal

Ster advertentie
Ster advertentie