Naar homepage
De Ochtend van 4

Stem op je favoriete Buitenkunstwerk Regio Zuid

foto: De Ochtend van 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Stem op je favoriete Buitenkunstwerk Regio Zuid

Vanaf maandag 2 augustus 8.00 tot zaterdag 7 augustus 12.00 uur kun je hier stemmen voor Regio Zuid (Zeeland, Brabant, Limburg).

De Ochtend van 4 houdt deze zomer de verkiezing van het mooiste kunstwerk in de openbare ruimte. Nederland staat er vol mee: beelden, street art, muurschilderingen, rotondekunstwerken en landschapskunst. Oud en nieuw, traditioneel en modern, figuratief of abstract. Deze zomer moet duidelijk worden welk Nederlands buitenkunstwerk het meest geliefd is.

Elke week staat een andere regio in Nederland centraal

Van maandag 12 juli tot en met vrijdag 13 augustus is iedere dag om 8.45 uur een aanbeveling van een luisteraar te horen. Hij of zij vertelt wat het is dat ontroert, blij maakt of verwondering oplevert. Elke week staat een ander deel van Nederland centraal waardoor we luisteraars door het hele land met elkaar verbinden. Aan het eind van elke week, op zondag om 8.45 uur wordt het favoriete buitenkunstwerk van díe regio bekend gemaakt.

De regio’s zijn als volgt verdeeld:

  • Week van 12 juli: Regio Oost (Gelderland, Overijssel)
  • Week van 19 juli: Regio West (Noord Holland, Zuid Holland)
  • Week van 26 juli: Regio Noord (Groningen, Drenthe, Friesland en de waddeneilanden)
  • Week van 2 augustus: Regio Zuid (Zeeland, Brabant, Limburg)
  • Week van 9 augustus: Regio Midden (Flevoland, Utrecht)

De verkiezing komt voort uit de coronatijd, toen de musea maandenlang gedwongen dicht waren en het flink behelpen was voor kunstliefhebbers. KRO-NCRV’s presentator Niels Heithuis riep luisteraars van NPO Radio 4 op om te vertellen over kunstwerken in de buitenruimte, die wél te zien waren en waar men wél van kon genieten.

WINNAAR REGIO NOORD:

De winnaar van Regio Noord is het kunstwerk ‘Ode aan de Zon’ in Odoorn van kunstenaar Rob Schreefel.

Persfoto top 3 Ode aan de zon

foto: De Ochtend van 4

WINNAAR REGIO WEST:

De winnaar van Regio West is het beeld High Tea Table van Daan den Houter. Dit kunstwerk is te vinden in Den Haag en is aangedragen door Marjolijn van Delft.

Hightable

foto: De Ochtend van 4

WINNAAR REGIO OOST:

De winnaar van Regio Oost is het beeld Moeder, zoon, kleinzoon van Lotta Blokker. Het staat op het plein bij de Oude Kerk in Barneveld.

Winnaar buitenkunstverkiezing Regio Oost 'Moeder, zoon en kleinzoon' in Barneveld

foto: Gerjan Crebolder

Ster advertentie
Ster advertentie