De Muziekfabriek
AVROTROS

Kindermuziekweek in De Muziekfabriek

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Kindermuziekweek in De Muziekfabriek

Het is Kindermuziekweek! Van 24 maart t/m 2 april klinkt er door heel Nederland volop muziek voor én door kinderen. In De Muziekfabriek delen we de bijzonderste projecten en laten we de makers aan het woord.

Vrijdag 24 maart:

(Mee)speelworkshop & concert - Rotterdam
Morgen, zaterdag 25 maart, kunnen kinderen in De Doelen in Rotterdam instrumenten ontdekken, workshops volgen en mini-concertjes van leeftijdsgenoten beleven. Het mooiste is: deze middag is helemaal gratis! Wim Stoffer geeft de workshop kids-trombone en vertelt er zelf over.

Zaterdag 25 maart:

Muzikale Zintuigenworkshop - Oisterwijk
Op dinsdag 28 maart start een nieuwe reeks kinderworkshops in de Bibliotheek in Oisterwijk. Ze starten met een workshop over het zintuig 'horen'. Er wordt voorgelezen uit een boek van Bob Popcorn waarna ze een scène naspelen en er een hoorspel van gaan maken. Dat gaat natuurlijk, in de Kindermuziekweek, gepaard met veel muziekinstrumenten. Lily Spaan geeft de workshop en vertelt waarom het zo leuk gaat worden.

Zondag 26 maart:

Doe mee met het Reisopera Kinderkoor - Enschede
Op woensdag 29 maart kun je ervaren hoe het is om een echte operazanger(es) te zijn! Je kunt op die middag namelijk meedoen bij een openbare repetitie van het Reisopera Kinderkoor. Bij die repetitie leert sopraan Claudia de Clerq je de sterren van de hemel te zingen. Ze legt uit waarom die dag zo leuk is.

Maandag 27 maart:

Raas en de basketbal - Limburg
De jonge Raas heeft een nieuwe basketbal heeft gekregen. De basketbal is zijn lust en zijn leven, totdat hij hem op een dag kwijt raakt en alles op alles zet om hem terug te vinden...
Na het succes van de podcast Raas en de basketbal, naar een verhaal van Jibbe Willems, brengen de makers hem nu naar de theaters: 28 maart in Panningen, 29 maart in Sittard. Componist Bram Kortekaas vertelt waarom het zo leuk is om voor kinderen te componeren.

Dinsdag 28 maart:

Classic Express - Tholen
De Classic Express is de rijdende concertbus van het Prinses Christina Concours. Jonge prijswinnaars van het concours geven concertjes voor schoolklassen met kinderen van verschillende leeftijden. Presentator en saxofonist Julian van der Linden, die aanstaande donderdag in de bus speelt, vertelt hoe de kinderen reageren op klassieke muziek en hoe je ze als musicus een onvergetelijke ervaring meegeeft.

Woensdag 29 maart:

Bouw je eigen Cello - Amsterdam
Wil jij je eigen cello bouwen, van een bezemsteel, wijnkist en snaren? Musicus Jacob Plooij geeft een workshop voor kinderen vanaf 6 jaar, vanmiddag om 15.00 uur in het Concertgebouw in Amsterdam! In De Muziekfabriek vertelt hij hoe kinderen het ervaren om zo creatief bezig te zijn.

Donderdag 30 maart:

De Avonturen van Don Quichot - Groningen
Hoe bereik je meer dan 1000 kinderen met klassieke muziek? Altvioliste en vertelster van het project De Avonturen van Don Quichot weet het wel! Samen met het Kamerorkest van het Noorden, geeft ze 30 kinderconcerten op 23 kinderdagverblijven in Groningen, Haren en het Westerkwartier.

Vrijdag 31 maart:

Jongste Componistendag - Amersfoort
Inmiddels is het een traditie geworden en morgen is het weer zover: de jaarlijkse Jongste Componinstendag in Amersfoort. Spelenderwijs componeren de kinderen zelf een stuk wat uiteindelijk het voorprogramma wordt van de voorstelling die die middag te zien is en gespeeld wordt door het ensemble But What About. Remy Alexander vertelt er je alles over!

Zaterdag 1 april:

Krijg de Kleure! (5+) - Arnhem
Vanmiddag speelt het Ragazze Quartet hun kindervoorstelling Krijg de Kleure! in Musis in Arnhem. Ze combineren hun muziek met dans en nemen de kinderen mee naar een kleurrijke, fantasievolle en altijd veranderende wereld. Ze vertellen zelf vanuit de auto richting de concertzaal waarom deze voorstelling zo leuk is om te doen.

Ster advertentie
Ster advertentie