Naar homepage
De Muziekfabriek

Podcast: Rachmaninov... Aangenaam!

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Podcast: Rachmaninov... Aangenaam!

In de podcastreeks ‘Rachmaninov… Aangenaam!' neemt presentator Hans van den Boom zijn collega Rebecca van der Weijde én de luisteraar mee in het leven en de muziek van componist Sergej Rachmaninov. In 45 opusnummers ontdek je alles wat je moet weten over de Romantische Rus, bekend om zijn prachtige melodieën en tomeloze romantiek. De serie is vanaf vandaag te beluisteren.

Aan collega Rebecca van der Weijde vertelt Hans de ontstaansgeschiedenis van een paar van de mooiste klassieke werken ooit geschreven en hoor je fragmenten uit alle 45 werken die op Rachmaninovs opuslijst staan. Maar ook een mislukte symfonie, de Russische revolutie en een terugkerende dodenmars komen voorbij.

"Wat is de geheime melodie in Rachmaninovs werken?"

In zes afleveringen ga je van Rachmaninovs geboorte in 1873 naar zijn dood in 1943. In de bonusaflevering is de componist en pianist zelf aan zet, en hoor je unieke opnames van hem achter de piano en op de bok. Ook onthult Hans een easter egg: een verborgen melodie in veel van Rachmaninovs werken. Kunnen Hans en Rebecca ze allemaal vinden?

Beluister de podcast

Elke dinsdag komt een nieuwe aflevering van de podcast "Rachmaninov... Aangenaam!" online!

11 2b4d1e1a92 Schermafbeelding 2021 05 11 om 12 19 15

Beluister de volledige 45 opusnummers van Sergej Rachmaninov:

Ster advertentie
Ster advertentie