De Klassieken Kids

Klassiek Karweitje: Also Sprach Zarathustra

AVROTROS
foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek Karweitje: Also Sprach Zarathustra

Even een muzikale pauze tussen je huiswerk door? Maak dan tijd voor een Klassiek Karweitje! Vandaag heeft Meester Ab weer een mooie opdracht voor je; over Riquelme & Strauss!

Muziek kan je, als je écht luistert, meenemen naar de wereld tussen je oren: je fantasie. In die wereld kunnen de meest wonderlijke dingen gebeuren. Alles wat je maar bedenken kunt. Het Concertgebouworkest is samen met SchoolTV op zoek gegaan naar deze wondere wereld tussen je oren en heeft aan kinderen gevraagd wat ze allemaal voor zich zien terwijl ze naar muziek luisteren. Riquelme moet bij deze muziek van Richard Strauss denken aan iemand die hij mist. En dat hij die persoon na lange tijd weer ziet! Het Klassieke Karweitje heeft hiermee te maken.

Het Klassieke Karweitje van deze week is:
Luister naar de muziek: "Richard Strauss - Also Sprach Zarathustra Op.30". Bedenk terwijl je luistert naar de muziek of er iemand is die je mist. Knutsel iets moois voor diegene en stuur een foto van je knutselwerk via de mail naar deklassieken@avrotros.nl. En misschien kun je het knutselwerk zelfs opsturen naar de persoon die je mist!

En wil je weten hoe de wereld van Riquelme eruit ziet bij deze muziek van Strauss? Kijk dan naar deze prachtige video van 'Tussen je oren' door Het Koninklijk Concertgebouworkest en SchoolTV:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Klassieke Karweitje van vandaag komt uit de bijbehorende lesbrieven van 'Tussen je oren' door Het Koninklijk Concertgebouworkest & SchoolTV. De volledige lesbrieven met nog veel meer leuke opdrachten en lesideeën zijn te downloaden via deze link.

Wil je in de tussentijd nog meer Klassieke Karweitjes? Ga dan snel naar deze link en leef je uit! Veel plezier!

Beluister de afspeellijst met muziek van alle Klassieke Karweitjes:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie