De Klassieken Kids

Klassiek Karweitje: Schrijf een liefdesbriefje

AVROTROS
foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek Karweitje: Schrijf een liefdesbriefje

Even een muzikale pauze tussen je huiswerk door? Maak dan tijd voor een Klassiek Karweitje! Vandaag heeft Meester Ab weer een mooie opdracht voor je; over prinsen, prinsessen en de liefde!

Muziek kan je, als je écht luistert, meenemen naar de wereld tussen je oren: je fantasie. In die wereld kunnen de meest wonderlijke dingen gebeuren. Alles wat je maar bedenken kunt. Het Concertgebouworkest is samen met SchoolTV op zoek gegaan naar deze wondere wereld tussen je oren en heeft aan kinderen gevraagd wat ze allemaal voor zich zien terwijl ze naar muziek luisteren. Sarah hoort bij muziek van Mozart een wereld van prinsen en prinsessen. Het Klassieke Karweitje van deze week heeft dan ook met prinsen en prinsessen te maken!

Het Klassieke Karweitje van deze week is:
Luister naar de muziek: Wolfgang Amadeus Mozart - Symfonie nr.38 - deel I "Adagio". Schrijf terwijl je naar de muziek luistert een liefdesbriefje voor jouw denkbeeldige prins of prinses. Gebruik hierbij veel krullerige letters en hartjes! Maak een foto van je liefdesbriefje en stuur deze via de mail naar deklassieken@avrotros.nl. En wie weet leest Ab dan een stukje uit je liefdesbriefje voor op de radio!

En wil je weten hoe de wereld van Sarah eruit ziet bij deze muziek van Mozart? Kijk dan naar deze prachtige video van 'Tussen je oren' door Het Koninklijk Concertgebouworkest en SchoolTV:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Klassieke Karweitje van vandaag komt uit de bijbehorende lesbrieven van 'Tussen je oren' door Het Koninklijk Concertgebouworkest & SchoolTV. De volledige lesbrieven met nog veel meer leuke opdrachten en lesideeën zijn te downloaden via deze link.

Wil je in de tussentijd nog meer Klassieke Karweitjes? Ga dan snel naar deze link en leef je uit! Veel plezier!

Beluister de afspeellijst met muziek van alle Klassieke Karweitjes:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie