De Klassieken Kids

Klassiek Karweitje: Lettersoep

AVROTROS
foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek Karweitje: Lettersoep

Even een muzikale pauze tussen je huiswerk door? Maak dan tijd voor een Klassiek Karweitje! Vandaag heeft Meester Ab weer een mooie opdracht voor je; over woorden in de muziek en puzzelen met letters!

De woorden 'Allegretto Grazioso' komen veel voor in de muziek. Het zijn Italiaanse woorden en ze betekenen 'opgewekt' & 'sierlijk'. Het zegt dus iets over de manier waarop de muziek gespeeld wordt. Daarom wordt het door componisten ook wel gekozen als titel voor hun muziek. Zo ook door Johannes Brahms: hij gaf het derde deel uit zijn tweede Symfonie de titel 'Allegretto Grazioso'.

Het Klassieke Karweitje van deze week is:
Luister naar de muziek: Johannes Brahms - Symfonie nr.2 deel III "Allegretto Grazioso". Maak, terwijl je naar de muziek luistert, nieuwe woorden van de letters uit 'Allegretto Grazioso'. Schrijf ze allemaal op en stuur ze via de mail naar deklassieken@avrotros.nl. Zo kan Ab alle woorden controleren en tellen. En dan hoor je volgende week hoe veel woorden we hebben kunnen maken! Wie zal het lukken om de meeste woorden te bedenken?!

We hebben al supergoede inzendingen binnen gekregen:

Nora

Willy-Anne
Ida


Wil je in de tussentijd nog meer Klassieke Karweitjes? Ga dan snel naar deze link en leef je uit! Veel plezier!

Beluister de afspeellijst met muziek van alle Klassieke Karweitjes:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie