Naar homepage
De Klassieken Kids

De Klassieken Kids: Meester Ab Nieuwdorp geeft les in klassieke muziek
AVROTROS

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. De Klassieken Kids: Meester Ab Nieuwdorp geeft les in klassieke muziek


Vanaf donderdag 19 maart kruipt Ab Nieuwdorp in zijn De Klassieken elke dag in de rol van schoolmeester. Om kwart over 10 laat hij in de rubriek De Klassieken Kids een mooi en interessant muziekstuk horen, waarna hij een korte opdracht geeft: een Klassiek Karweitje.

Op deze pagina licht hij in korte filmpjes de muziekstukken en de opdrachten toe. Stuur een foto van het huiswerk van je kids op naar de redactie en het werkstuk wordt voor ze nagekeken. Elke inzending maakt kans op een exclusieve prijs: als Junior Presentator je eigen muziekstuk aankondigen op NPO Radio 4!

Het Klassieke Karweitje (een foto, video of tekstje) kan worden opgestuurd naar deklassieken@avrotros.nl.

Donderdag 19 maart 2020: Het 'Aquarium' van Camille Saint-Saëns

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Camille Saint-Saëns componeerde het werk 'Le Carnaval Des Animaux', waarin hij verschillende dieren uitbeeldt. Hij schreef het stuk voor zijn eigen plezier en liet het alleen aan zijn vrienden horen! Pas na zijn dood werd het stuk uitgegeven en werd het enorm populair. Het deel dat we uitkiezen is heel mysterieus en heet 'Aquarium'.

Luister de uitzending terug

De opdracht: Teken tijdens het luisteren een aquarium met vissen. Versier de mooiste vis die je hebt gemaakt met kleurtjes en stuur een foto van je aquarium naar de redactie van De Klassieken. De mooiste vissen plaatsen we op Facebook.

Een selectie van een aantal mooie inzendingen:

Thomas (7)
Esther (8)
Bowy (6)
Broertjes Ruben (7) & Mats (5)
Melle (11)
Famke (4)
Marit (7)
Jaap (5)
Rachel (11)
Rebecca (6)
Benjamin (9)
Ruben (9)
Ster advertentie
Ster advertentie