Bekijk Cello Biënnale 2020

Zondag 25 oktober 20:00 uur: Sgt. Pepper's Lonely Cello Band

  1. Klassiekchevron right
  2. Zondag 25 oktober 20:00 uur: Sgt. Pepper's Lonely Cello Band

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band is een legendarische plaat van The Beatles. Kun je met acht cello's die muziek spelen? Cello Octet Amsterdam gaat de uitdaging aan.

The Cello Takes Over The Beatles en dan ook maar meteen hun meest revolutionaire werk. Cello Octet Amsterdam waagt het om een arrangement te spelen van van de meest invloedrijke popplaat aller tijden. Op Sgt. Pepper’s werden in 1967 alle pop- en rockwetten verbroken, geen losse nummers meer maar een totaalconcept, een album waarop ze in de studio ongekende experimenten loslieten, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live gingen uitvoeren. 
Hoe ga je Lucy in the Sky with Diamonds of A Day in the Life laten klinken op acht cello’s? Een enorme technische en artistieke uitdaging die alleen een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest die ook nog alles weet van pop en rock kan aangaan. Er is eigenlijk maar één persoon die we hiervoor konden vragen: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en popzanger, David Dramm.

Helaas is de live-stream vanwege rechtenbeperkingen niet meer te bekijken op de website

Musici

Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band
The Beatles - arrangement David Dramm
Cello Octet Amsterdam: Alistair Sung, Claire Beumer, Esther Torrenga, Geneviève Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker, Sanne van der Horst
Regie / vormgeving: Titus Tiel Groenestege en Dieuweke van Reij

Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band is een project van de Cello Biënnale Amsterdam en Cello Octet Amsterdam en werd mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Ster advertentie
Ster advertentie