Bekijk Cello Biënnale 2020
NTR

Woensdag 28 oktober 14:00 uur: Rituelen

foto: Rachel Pouwer
  1. Klassiekchevron right
  2. Woensdag 28 oktober 14:00 uur: Rituelen

Medusa, de priesteres van de tempel van Athene eert de godin in de tempel en krijgt een visioen. Alles om haar heen wordt water. Onder water komt ze in een wereld van donkere schaduwen. De betovering van de godin leidt haar door de (haar?) donkerste passage en maakt haar bewust van de bedoeling van de rite.

In haar programma Rituelen laat celliste Maya Fridman zich inspireren door rituelen. Maya: “Rituelen zijn een onderdeel van alle menselijke samenlevingen, ze verbinden ons met onze innerlijke wereld waar magie bestaat en de verbeelding regeert. De stukken die ik in dit programma ga spelen werden geïnspireerd door de magische krachten van spreuken, aanroepingen en de natuur zelf, de grootste bron van wat wij ‘mythologisch’ en ‘goddelijk’ noemen”.

Maya Fridman (winnaar Dutch Classical Talent 2019) is een van de interessantste jonge musici van dit moment. Haar spel en zeggingskracht laten niemand onberoerd en met telkens nieuwe projecten zorgt ze steeds opnieuw voor een bijzondere en verrassende belevenis. Maya Fridman speelt nieuwe, veelal speciaal voor dit programma geschreven, muziek van Wilma Pistorius, Kaveh Vares, Karen Tanaka, Fjóla Evans, Calliope Tsoupaki, Saskia Venegas en Bryce Dessner.

Bekijk de live-stream:
Woensdag 28 oktober 14:00 uur
Rituelen

Programma

Saskia Venegas - Medusa (première)
Bryce Dessner - Tuusula
Fjóla Evans- Vatnaskuggi - meeting your water shadow (première)
Calliope Tsoupaki - Thin Air
Wilma Pistorius - Spell Cycle
Kaveh Vares - Egidius (première)
Karen Tanaka - Aube (première)

Ster advertentie
Ster advertentie