Bekijk Cello Biënnale 2020

Zondag 25 oktober 14:00 uur: Score Collective

foto: Cello Biënnale
  1. Klassiekchevron right
  2. Zondag 25 oktober 14:00 uur: Score Collective

Het Score Collective is het ensemble van jonge specialisten in de nieuwste muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Zij spelen samen met Pieter Wispelwey, Rosanne van Sandwijk, Maya Fridman en Ed Spanjaard een programma met oude én nieuwe werken.

Henriëtte Bosmans’ Nuit Calme en Alphons Diepenbrocks Berceuse behoren tot de fraaiste Nederlandse werken voor cello uit de eerste helft van de vorige eeuw. Jules Massenet arrangeerde zijn eigen orkestliederen voor cello, zang en piano. Het is geliefde muziek van Pieter Wispelwey, zangeres Rosanne van Sandwijk en pianist(!) Ed Spanjaard. We horen een andere Pieter Wispelwey in het nieuwe celloconcert dat de jonge Turks-Nederlandse componiste Meriç Artaç voor hem schreef. Maya Fridman laat in het celloconcert Rimpelingen horen waarom ze een fan is van componist en generatiegenoot Jan-Peter de Graaff, die inmiddels ook zijn tweede celloconcert aan haar opdroeg.

Bekijk de live-stream:
Zondag 25 oktober 14:00 uur
Score Collective

Programma

Pieter Wispelwey, cello
Maya Fridman, cello
Rosanne van Sandwijk, mezzosopraan
Score Collective
Ed Spanjaard, piano en dirigent

Alphons Diepenbrock - Berceuse [Wispelwey]
Henriette Bosmans - Nuit Calme
Jules Massenet - On dit! & Elegie
Jan-Peter de Graaff - Rimpelingen [Fridman]
Meriç Artaç - Falaz voor cello en ensemble [Wispelwey]*

* Wereldpremière. Dit werk kwam tot stand in opdracht van de Cello Biënnale Amsterdam en het Conservatorium van Amsterdam en werd mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Ster advertentie
Ster advertentie