Bekijk Cello Biënnale 2020
NTR

Dinsdag 27 oktober 20:00 uur: De Cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest

foto: Cello Biennale
  1. Klassiekchevron right
  2. Dinsdag 27 oktober 20:00 uur: De Cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest

Mahler, Verdi, Wagner…ze zitten in het DNA van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Niet in het minst bij de cellisten. En die nemen het nu over! De cellisten van het KCO spelen parels uit hun repertoire, in nieuwe bewerkingen voor 12 cello’s van Adrian Williams, Mladen Miloradovic en Marijn van Prooijen. Hoe zullen ze het Adagietto uit de Vijfde symfonie van Mahler laten klinken? Meer als de eerste smachtende maar niet trieste liefdesbrief aan Alma of als het super adagio dat het inmiddels is geworden? De Ouverture Wilhelm Tell van Rossini, met die beroemde inleiding voor de cellogroep en solocellist in de hoofdrol, ontbreekt natuurlijk niet.

Bekijk de live-stream:
Dinsdag 27 oktober 20:00 uur
De Cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest

Programma

De Cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest: Gregor Horsch, Tatjana Vassiljeva, Johan van Iersel, Fred Edelen, Benedikt Enzler, Chris van Balen, Jérôme Fruchart, Christian Hacker, Maartje-Maria den Herder, Honorine Schaeffer, Joris van den Berg, Clément Peigné

Richard Wagner - Vorspiel Tristan und Isolde
Gustav Mahler - Adagietto uit Symfonie nr.5
Gioachino Rossini - Ouverture Wilhelm Tell
Pietro Mascagni - Intermezzo uit Cavalleria Rusticana
Astor Piazzolla - Grand Tango
Giuseppe Verdi - Ouverture La Forza del Destino

De nieuwe arrangementen van Adrian Williams, Marijn van Prooijen en Mladen Miloradovic zijn mogelijk gemaakt door het Christiaan Vlek Fonds.

Ster advertentie
Ster advertentie