AVROTROS Vrijdagconcert
AVROTROS

Vleeshouwers winnaar Nederlandse Muziekprijs in Vrijdagconcert

  1. Klassiekchevron right
  2. Vleeshouwers winnaar Nederlandse Muziekprijs in Vrijdagconcert

Slagwerker Dominique Vleeshouwers, de winnaar Nederlandse Muziekprijs speelt de avond voor de prijsuitreiking, vrijdag 17 januari 2020, in AVROTROS Vrijdagconcert. Op het programma staat o.a. Tweede slagwerkconcert van MacMillan, een opdrachtwerk van AVROTROS. Verder hoort u Mendelssohn's Die Hebriden en Tsjaikovski's Vijfde Symfonie.
Vleeshouwers wordt begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Elim Chan. Om 21.15 uur interviewt presentator Hans van den Boom de prijswinnaar.

Beluister het interview:

Nederlandse Muziekprijs

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Prijswinnaars van de Nederlandse Muziekprijs volgen een studietraject waarin de persoonlijke muzikale ontwikkeling centraal staat. Er wordt tijdens de studie onder andere gewerkt met musici uit binnen- en buitenland. Het studietraject telt meerdere kandidaten. De commissie Nederlandse Muziekprijs adviseert, na afloop van het traject, aan de raad van bestuur van het Fonds Podiumkunsten of de prijs kan worden toegekend.Eerdere prijswinnaars van de Nederlandse Muziekprijs waren onder andere vocalisten Peter Gijsbertsen, Jard van Nes, Geert Smits, Christianne Stotijn en Henk Neven, pianisten Hannes Minnaar en Ronald Brautigam, harpisten Remy van Kesteren en Lavinia Meijer, cellisten Pieter Wispelwey en Quirine Viersen, violisten Janine Jansen, Liza Ferschtman en Maria Milstein.

AVROTROS Vrijdagconcert

AVROTROS Vrijdagconcert is een productie van AVROTROS Klassiek en NPO Radio 4, Stichting Omroep Muziek en TivoliVredenburg. De concerten worden live uitgezonden op NPO Radio 4 vanaf 20.00 uur.
Het is de concertserie met het grote repertoire en aandacht voor bijzondere, dikwijls onterecht minder bekende muziek uit Nederland en daarbuiten. AVROTROS geeft daarnaast compositieopdrachten.
Verder heeft de omroep AVROTROS Klassiek presenteert! ontwikkeld: een talenttraject voor talentvolle jonge musici, inclusief professioneel opgenomen debuut-cd en optredens in de AVROTROS Klassiek-radioprogrammering.

Ster advertentie
Ster advertentie