AVROTROS Vrijdagconcert
AVROTROS

Benjamin Goodson goes a capella tijdens inauguratieconcert met Groot Omroepkoor

foto: AVROTROS - Jelmer de Haasfoto: AVROTROS - Jelmer de Haas
  1. Klassiekchevron right
  2. Benjamin Goodson goes a capella tijdens inauguratieconcert met Groot Omroepkoor

Op 27 november zal de nieuwe chef-dirigent Benjamin Goodson een feestelijk a capellaconcert leiden bij het Groot Omroepkoor. Dit speciale AVROTROS Vrijdagconcert zal te volgen zijn via een livestream vanuit de Utrechtse Jacobikerk en is tevens te horen op NPO Radio 4.

Live vanuit de Utrechtse Jacobikerk

Het jaarlijkse sfeervolle a capella optreden van het Groot Omroepkoor in de Utrechtse Jacobikerk is deze keer extra feestelijk. Tijdens dit AVROTROS Vrijdagconcert treedt Benjamin Goodson aan als nieuwe chef-dirigent van het Groot Omroepkoor en toont hij zich een promotor van hedendaagse muziek. Op het programma staan werken van o.a. Heppener, Matter en Tsoupaki. Met koormuziek van Macmillan, Elgar, Dove en Walton is het programma ook een ode aan de Engelse roots van Goodson. Door de geldende coronamaatregelen is de bezetting kleiner dan normaal en kan er helaas geen publiek bij dit concert aanwezig zijn. Dit AVROTROS Vrijdagconcert is zoals altijd wel live te horen op NPO Radio 4. Ook zal het optreden te bekijken zijn via een livestream op de Facebookpagina's van o.a. NPO Radio 4, AVROTROS Vrijdagconcert en Groot Omroepkoor, alsmede via nporadio4.nl/live.

Nieuwe chef-dirigent

Goodson trad op 1 september jl. aan als chef-dirigent van het Groot Omroepkoor, waarmee hij koorleider Klaas Stok opvolgt. Goodson: “Ik ben heel blij met mijn benoeming als chef-dirigent bij het Groot Omroepkoor. Vanaf ons eerste project samen voelde ik een oprechte verbinding met dit geweldige ensemble, een juweel in het Europese klassieke landschap. Ik zie ernaar uit om samen te werken om nieuw repertoire te ontdekken en nieuwe manieren te verkennen om ons met ons publiek te verbinden.”

Dit AVROTROS Vrijdagconcert is op 27 november vanaf 20:15 u te live te horen op NPO Radio 4. Daarnaast zal het concert te zien zijn via een livestream op de Facebookpagina's van o.a. NPO Radio 4, AVROTROS Vrijdagconcert en het Groot Omroepkoor of via nporadio4.nl/live.

Ab Nieuwdorp spreekt met Benjamin Goodson.

Ster advertentie
Ster advertentie