Avondconcert

De Cello Biënnale 2020 online meemaken

foto: Cello Biennale
  1. Klassiekchevron right
  2. De Cello Biënnale 2020 online meemaken

Nederlandse topcellisten in de etalage en alles online – de achtste editie van de Cello Biënnale wordt compleet anders dan de organisatie vooraf had gedacht. Maar het wordt ook een hele bijzondere, want online zijn de concerten voor iedereen gratis toegankelijk.

Cello Biënnale Online

De organisatie laat het er niet bij zitten en presenteert: De Cello Biënnale Online, een editie die helemaal wordt gemaakt met Nederlandse topcellisten. De concerten, zonder publiek, worden gestreamd vanuit het Muziekgebouw en het BIMHUIS, een samenwerking van de Cello Biënnale met de NTR, Radio 4 en NPO 2 Extra. Ook het Nationaal Cello Concours, het spannendste onderdeel van de Biënnale, gaat door en is online te volgen. Alle livestreams zijn te volgen via de Biënnale App en via de website van de Cello Biënnale. Op de themapagina op de Radio 4 site komen de concerten ook online om terug te kijken.

Bekijk het overzicht

Avondconcerten

Het Avondconcert besteedt ruim aandacht aan de concerten. Live vanuit het Muziekgebouw aan het IJ zenden concerten uit en blikken ze terug op optredens die eerder tijdens het festival plaatsvonden.

Het Avondconcert

Nieuw programma, nieuwe cellisten

De Cello Biënnale Online vindt plaats van 23 tot en met 30 oktober. Acht dagen lang worden om 14.00 uur en 20.15 uur vanuit het Muziekgebouw en het BIMHUIS live-optredens door de top van de Nederlandse cellowereld gestreamd. De optredens zijn zonder publiek en de streams zijn gratis. Ook de online editie van de Cello Biënnale zal in het teken staan van The Cello Takes Over! Het festivalthema waarin de cello muziek speelt die nooit voor cello werd gecomponeerd. Een aantal programma’s gaat door zoals gepland en blijven ongewijzigd. De cellisten van Cello Octet Amsterdam wagen het om in Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band een arrangement te spelen van de meest invloedrijke popplaat aller tijden en de Cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest spelen bewerkingen van o.a. Wagners Tristan und Isolde en het Adagietto uit Mahler 5. Ook alle werken voor cello van festivalcomponist Martijn Padding zullen online nog steeds klinken.

Ster advertentie
Ster advertentie