Avondconcert
NTR

Cello Biënnale 2020 in het Avondconcert

foto: Cello Biënnale
  1. Klassiekchevron right
  2. Cello Biënnale 2020 in het Avondconcert

De Cello Biënnale vindt dit jaar online plaats. Door de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus was de organisatie genoodzaakt een alternatief plan te bedenken om toch een cellofeest mogelijk te maken voor alle liefhebbers. Vanuit het Muziekgebouw aan het IJ worden de concerten live uitgezonden via een stream. Daarnaast staat het Avondconcert op 24, 25, 27 en 29 oktober in het teken van de biënnale met liveconcerten en opnames van het festival. Kijk voor meer informatie over de Cello Biënnale op de themapagina.

Themapagina Cello Biënnale

Cello Biënnale

Om de twee jaar is het Muziekgebouw aan het IJ voor tien dagen een celloparadijs. Vanuit de hele wereld komen musici en fans naar Amsterdam om zich onder te dompelen in de wereld van de cello. In de programmering staat klassieke muziek centraal, maar er zijn allerlei verbindingen met muziek uit andere culturen, popmuziek, jazz en improvisatie. Tijdens het festival vindt ook het Nationaal Cello Concours plaats. Door de huidige omstandigheden bestaat de programmering uit bijna alleen maar Nederlandse cellisten, deze editie van de biënnale is dus bij uitstek een kans om de hele Nederlandse cellotop te horen.

Avondconcerten

Het Avondconcert komt vier avonden live vanuit het Muziekgebouw aan het IJ. Topcellisten als Quirine Viersen, Pieter Wispelwey en de cellosectie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest klinken naast de talenten van de nieuwe generatie zoals Alexander Warenberg, Ella van Poucke, Maya Fridman en vele anderen. Kijk voor meer informatie over de concerten bij de programma-informatie van de uitzendingen van zaterdag 24 oktober, zondag 25 oktober, dinsdag 27 oktober en donderdag 29 oktober.

Ster advertentie
Ster advertentie