Avondconcert

Live samen optreden vanuit verschillende steden

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Live samen optreden vanuit verschillende steden

Tijdens de derde editie van Pandora's Late Night speelt Ensemble Insomnio een bijzonder werk van componist Daj Fujikura waarbij de musici live samenspelen terwijl ze op verschillende plekken staan opgesteld. Verspreid over Nederland én Hongarije.

Dirigent en initiatiefnemer Ulrich Pöhl kijkt uit naar de primeur die te horen is in het Avondconcert van zondag 28 maart. In het werk Longing for A Hug van de Japans Britse componist Daj Fujikura zitten musici in de Pandora-zaal van TivoliVredenburg, maar ook in het Muziekgebouw aan het IJ en zelfs in een studio in Hongarije. Ze spelen samen door middel van een web van rechtstreekse verbindingen tussen de verschillende "bubbels" van musici, dirigent en regie.

In Podium vertelt Pöhl over deze bijzondere manier van samen muziek maken. Zo kunnen de musici en de dirigent elkaar niet zien. Hoe kun je dan tóch dirigeren of op elkaar reageren?

Hoewel de techniek voorafgaand aan het concert uitvoerig is getest, blijft het spannend om deze mijlpaal in het spelen op afstand voor het eerst tijdens een liveconcert te gebruiken. Tune zondagavond in op NPO Radio 4 en maak het live mee.

Naast het optreden van Ensemble Insomnio zijn ook pianist Reinier van Houdt, celliste Maya Fridman en pianist Maarten van Veen te horen in deze editie van Pandora's Late Night.

Ster advertentie
Ster advertentie