Avondconcert

Hollywood aan de Nijl: Arabische filmmuziek in het Avondconcert

NTR
foto: denozem.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. Hollywood aan de Nijl: Arabische filmmuziek in het Avondconcert

Het Amsterdams Andalusisch Orkest staat bekend om gevarieerde optredens waarin muziekvormen van Granada tot Bagdad en uit diverse tijdens stijlen te horen zijn. Op 24 februari speelden ze in Tivoli Vredenburg een programma dat in het teken stond van Arabische filmmuziek. In het Avondconcert genieten we nogmaals van die avond met als gast Mohamed Aadroun, een van de oprichters van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Avondconcert - Avond van de Arabische Filmmuziek

Muziek die te horen is komt uit films als Rabia al Addawia, Les amants du Pont Neuf en Risala, maar ook uit een bekende Arabische serie als Azif al Alail. Samen met Aadroun staat presentator Wouter Pleijsier stil bij het belang van de films en series waarin grote sterren hun opwachting maakten. Iconen zoals Abdel Halim Hafez, Oum Khaltoum en Fairouz komen tot leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook kun je genieten van fragmenten uit films met de Golden Globe-winnaar Omar Sharif en Oscar-winnaar Anthony Quinn. Films over hartstochtelijke liefdes, verhalen over vrijheid, gelijkheid, ingehouden verdriet maar ook historische verhalen komen voorbij. Het zijn stuk voor stuk films en muziekstukken die deel uit maken van het collectief geheugen in de Arabische wereld, van Egyptische klassiekers tot hedendaagse cinema.

Het Avondconcert

In het Avondconcert hoor je van zondag tot met donderdag iedere avond de mooiste concerten. Intieme recitals en indrukwekkende orkestwerken, gespeeld door de grote namen van nu en de sterren van de toekomst.

Ster advertentie
Ster advertentie