Actueel

Dutch Classical Talent: Maya Fridman

  1. Klassiekchevron right
  2. Dutch Classical Talent: Maya Fridman

‘Hypnotiserend, een prachtige présence, een mystica’ - het zijn veelbelovende woorden uit het juryrapport van Dutch Classical Talent. Maak kennis met celliste Maya Fridman, finalist van Dutch Classical Talent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dutch Classical Talent
Maya Fridman (Moskou, 1989) speelt sinds haar zesde cello. In 2016 studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Maya is een veelzijdige celliste die zich niet wil vastpinnen op een bepaald genre. Hoewel ze een klassieke muziek achtergrond heeft, speelt ze met evenveel plezier folk, gothic rock, jazz, flamenco en nieuwe muziek.

Ze liet haar geboortestad Moskou achter zich om in Amsterdam verder te studeren bij Dmitri Ferschtman, die in Nederland een brug sloeg tussen Russische en westerse tradities. In haar programma The Voice trekt Maya die lijn door. Oost en West verbindt ze met poëzie, elektronica en de menselijke stem.

Tourschema

Tour
Ook tourt Maya langs de concertzalen van Nederland met een programma met werken van onder andere Andriessen, Pēteris Vasks, Van Geel en Mohammed Fairouz. De tour vindt plaats van 15 november tot en met 12 december. Benieuwd? Beluister een van deze concerten in het Avondconcert van 13 december!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maya Fridman speelt Pianissimo uit The Book van Pēteris Vasks bij De Klassieken

Terug naar het overzicht van Dutch Classical Talent

Ster advertentie
Ster advertentie