Alles over Mahler

Beluister en bekijk Mahlers Derde symfonie

  1. Klassiekchevron right
  2. Beluister en bekijk Mahlers Derde symfonie

Markus Stenz dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest in Mahlers monumentale Derde symfonie.

De monumentale Derde symfonie van Gustav Mahler illustreert wat er kan gebeuren als een componist zich in weerwil van zijn oorspronkelijke intenties door de meanders van zijn inspiratie laat meeslepen. Nadat Mahler in 1894 zijn Tweede symfonie ‘Auferstehung’ eindelijk had voltooid, wilde hij tijdelijk af van de zwaarmoedige thema’s die het karakter van zijn vroege orkestwerken mede hadden bepaald: de dood van een held in de Eerste, de dialectiek van dood en wederopstanding in de Tweede. Maar uiteindelijk groeide de Derde symfonie uit tot de langste, meest veelzijdige en in zekere zin meest ambitieuze van al zijn symfonieën.

Luister naar deze uitvoering door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Markus Stenz met medewerking van alt Tamara Mumford, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor.


Markus Stenz (Foto: Molina Visuals).

Bekijk Mahlers Derde symfonie

Na een korte introductie op Mahlers Derde symfonie door Hans van den Boom, de uitvoering van deze symfonie door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van toenmalig chef-dirigent Mariss Jansons, het Groot Omroepkoor, jongens van het Sacramentskoor Breda, Jongenskoor Rijnmond en Rivierenland en Bernarda Fink, mezzosopraan. Hans van den Boom bespreekt met trombonist Bart Claessens hoe het is om de symfonie te spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie