Album van de Week

Armida Quartett - Mozart String Quartet vol.V

foto: Felix Broedefoto: Armida Quartett
  1. Klassiekchevron right
  2. Armida Quartett - Mozart String Quartet vol.V

Het Duitse Armida Quartett voltooit met dit album de volledige reeks opnames van de strijkkwartetten van Wolfgang Amadeus Mozart. Deze serie verschijnt op het CAvi-muzieklabel en het Armida Quartett presenteert een moderne lezing maar toetst die zorgvuldig aan de originele partituren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Armida Quartett

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Wolfgang Amadeus Mozart
Armida Quartet
CD: Mozart Vol. 5
CAVI-MUSIC 8553205

Het is typerend voor deze Mozart-cyclus van het Armida Quartett, om bij elke release vroege en latere kwartetten af te wisselen. En stuk voor stuk worden ze even zorgvuldig vertolkt. Met hun heldere articulatie en een uitgekiend gebruik van vibrato komen de spelers dicht bij een ideale combinatie van historisch geïnformeerd spel in een eigentijdse lezing.

Duurzaam en klimaatbescherming

De complete box met Mozarts strijkkwartetten door het Armida Quartett zal dit najaar verkrijgbaar zijn. Het kwartet is ambassadeur van het initiatief "Orchestras of Change" en zet zich actief om duurzaamheid en klimaatbescherming in de culturele sector structureel te agenderen. Het Armida Quartet heeft er dan ook voor gezorgd dat de cd een milieuvriendelijke productie is. Samen met het label CAvi-music hebben ze fabrieksonderzoek laten doen naar klimaatvriendelijke materialen. Het drukwerk van dit driedelig digipack is gemaakt van klimaatvriendelijk gerecycled karton en papier.

Over het Armida Quartett

Het bejubelde Armida Quartett uit Berlijn timmert nu al een jaar of 10 behoorlijk aan de weg. De naam ‘Armida’ is goed gekozen we deze verwijst naar een opera van Joseph Haydn, de vader van het genre van het strijkkwartet. In 2012 braken ze door met de prestigieuze eerste prijs van de internationale ARD-wedstrijd in München. En even later was het kwartet onderdeel van het New Generation Artists-project van de BBC, een springplank voor de jonge muzikanten. Ze leerden de fijne kneepjes van het vak van het virtuoze Hagen-, Artemis- en Berg-kwartet. En inmiddels is het een van de meest veelbelovende strijkkwartetten van zijn generatie.

Bron: Armida Quartett

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie