Album van de Week

De Lalande - Grand Motets

foto: Harmonia Mundi
  1. Klassiekchevron right
  2. De Lalande - Grand Motets

Ensemble Correspondances en dirigent Sébastien Daucé maken zich op hun nieuwe cd sterk voor onbekend repertoire uit zeventiende-eeuws Frankrijk. Ze spelen een reeks motetten van de Franse barokcomponist Michel-Richard de Lalande.

Speellijst is niet beschikbaar.

Componisten

Michel de Lalande

Uitvoerenden

Etienne Bazola (barition), Lucile Richardot (mezzosopraan), Vojtech Semerád (counter tenor), Caroline Weynants (sopraan), Perrine Devillers (sopraan), Antonin Rondepierrre (tenor), Davy Cornillot (tenor), Nicolas Brooymans (bas), Sébastien Daucé (Dirigent)

Ensembles

Ensemble Correspondances

Tijdperken

Hoog barok

Locatie

-

Michel-Richard de Lalande (1657-1726) was de favoriete hofcomponist van de Franse koning Lodewijk XIV. Hij werkte niet alleen als componist, maar bekleedde een hele trits aan muzikale functies – zo gaf hij bijvoorbeeld ook muziekles aan de prinsessen. Hij zou maar liefst 40 jaar werkzaam zijn aan het Franse hof. Ter ere van de koning componeerde Lalande een groot aantal Grand Motets - in totaal zijn er wel 77 van overgeleverd. Zijn werk behoort tot de hoogtepunten van de Franse Barok.

De motetten van Lalande zijn groots en contrastrijk, vol pracht en praal – wat verwacht je anders van een compositie voor de Zonnekoning?

Het Franse Ensemble Correspondances werd in 2009 opgericht door organist en klavecinist Sébastien Daucé en maakt zich sterk voor onbekend repertoire uit zeventiende-eeuws Frankrijk.

Ster advertentie
Ster advertentie