Album van de Week
NTR

Mariss Jansons dirigeert Pärt - Poulenc - Stravinsky

foto: ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSENfoto: BR Klassik
  1. Klassiekchevron right
  2. Mariss Jansons dirigeert Pärt - Poulenc - Stravinsky

Drie geweldige twintigste-eeuwse koor- en orkestwerken door het koor en symfonieorkest van de Beierse Radio onder leiding van Mariss Jansons.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music

Arvo Pärt, Francis Poulenc, Igor Stravinsky
Genia Kühmeier, sopraan
Chor des Bayerischen Rundfunks en Symphonie-Orchester des Bayerischen Rundfunks
Mariss Jansons dirigent
CD: PÄRT - POULENC -STRAWINSKY
BR Klassik

Het Duitse label BR-KLASSIK presenteert drie geweldige twintigste-eeuwse werken voor koor en orkest uit hun archieven. De stukken staan onder leiding van de in 2019 overleden dirigent Mariss Jansons. Op de cd Arvo Pärt's Berliner Messe uit 1990 voor koor en strijkorkest, Francis Poulenc's Stabat mater uit 1950 voor sopraan, gemengd koor en orkest, en Igor Stravinsky's Psalmensymfonie voor koor en orkest uit 1930. Sopraan Genia Kühmeier en het koor en symfonieorkest van de Beierse Radio staan onder leiding van Mariss Jansons.

De opnames zijn live-registraties van concerten gemaakt in München. Pärt's Berliner Messe uit 2005, Poulencs Stabat mater uit 2007 en Stravinsky's Psalmensymfonie uit 2009. De concerten werden destijds jubelend ontvangen door zowel het Münchense publiek als de vakpers. Nu zijn deze opnames eindelijk beschikbaar op cd. De sopraan Genia Kühmeier, het weergaloze Beierse Radiokoor en het Symfonieorkest van de Beierse Radio onder leiding van Mariss Jansons garanderen maximaal luisterplezier.

foto: BR Klassik

Ster advertentie
Ster advertentie