Album van de Week

Vivaldi, Leclair & Locatelli : Violin Concertos | Théotime Langlois de Swarte

foto: Harmonia Mundifoto: Harmonia Mundi
  1. Klassiekchevron right
  2. Vivaldi, Leclair & Locatelli : Violin Concertos | Théotime Langlois de Swarte

De jonge Franse vioolvirtuoos Théotime Langlois de Swarte koos voor zijn nieuwe cd-opname vioolconcerten van barokcomponisten Vivaldi, Locatelli en Leclair.

Théotime Langlois de Swarte is een van de grootste Franse vioolvirtuozen van dit moment. Op zijn nieuwe album verkent hij het vioolrepertoire van het begin van de achttiende eeuw. Op de cd staan vioolconcerten drie toonaangevende componisten voor het instrument: Antonio Vivaldi, Jean-Marie Leclair, Pietro Locatelli. Vivaldi wordt wel de vader van het vioolconcert genoemd. En Locatelli en Leclair zijn twee van zijn meest briljante jongere tijdgenoten. De cd is deze week het Album van de Week op NPO Radio 4. Théotime Langlois de Swart laat de buitengewone veelzijdigheid van een even virtuoos als poëtisch instrument zien. Hij wordt heerlijk begeleid door het barokorkest Les Ombres.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Antonio Vivaldi, Jean-Marie Leclair, Pietro Locatelli
Theotime Langlois de Swarte / Les Ombres
CD: Vivaldi, Leclair & Locatelli : Violin Concertos
Harmonia Mundi HMM902649

foto: Harmonia Mundi

Quote

Een lentefris barokalbum met een heerlijke sound, zowel qua opname als uitvoering. Van soloviool via luit tot klavecimbel: het geheel klinkt robuust en vol. Elke gesnoven opmaat van voorman Théotime trekt je mee in het wervelende spel van Les Ombres. Barock!

Sander Zwiep

Vivaldi: Vioolconcert in b .kl.t. | Théotime Langlois de Swarte & François Alu

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Théotime Langlois de Swarte

De jonge Franse violist Théotime Langlois de Swarte bespeelt zowel de moderne viool als de barokviool. Hij heeft al verscheidene succesvolle cd's gemaakt. Langlois de Swarte bespeelt een viool van de 17e-eeuwse Oostenrijkse vioolbouwer Jacob Stainer, hem uitgeleend door de Nederlandse Jumpstart Foundation.

Volg Théotime Langlois de Swarte

Bron: Harmonia Mundi

Ster advertentie
Ster advertentie