Album van de Week

Couperin: The Sphere of Intimacy

foto: Philippe Delvalfoto: Aparté
  1. Klassiekchevron right
  2. Couperin: The Sphere of Intimacy

Van de vroege sonates tot de airs sérieux et à boire: op dit album laten tenor Cyrille Dubois en ensemble Les Talens Lyriques onder leiding van Christophe Rousset een verrassend onbekend aspect horen van componist François Couperin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz


Componist: François Couperin (1668-1733)
Uitvoerenden: Cyrille Dubois (tenor) en Les Talens Lyriques onder leiding van Christophe Rousset (klavecimbel)
Albumtitel: Couperin: The Sphere of Intimacy
Label: Aparté AP281D

Couperin: The Sphere of Intimacy

foto: Aparté

Album van de week: Couperin: The Sphere of Intimacy

Over het album

De Franse componist François Couperin (1668-1733) staat vooral bekend om zijn muziek voor toetsinstrument, zoals Livres de pièces pour clavecin, die je vandaag de dag op zowel klavecimbel als piano voorbij hoort komen. Maar het album Couperin: The Sphere of Intimacy laat een onbekender repertoire van Couperin horen. Hij schreef namelijk prachtige aria's met zowel een serieus als een licht karakter. De aria Souvent dans le plus doux sort is met dit album zelfs voor het eerst opgenomen en uitgebracht. Samen met de Franse tenor Cyrille Dubois (b. 1984), die veel ervaring heeft met Franse opera, brengen Les Talens Lyriques en Christophe Rousset de muziek van Couperin helemaal tot leven.

Over Les Talens Lyriques en Christophe Rousset

Dit repertoire past helemaal in het straatje van Les Talens Lyriques, die al sinds 1991 muziek van vroege Barok tot het begin van de Romantiek uitvoert. Daarbij laten ze graag hun licht schijnen op bekende stukken maar geven ze prioriteit aan het laten horen nog onbekende muziekstukken. Die zijn vaak een missing link in het Europese muzikale erfgoed. Sinds de oprichting staat het ensemble onder leiding van Christophe Rousset. Hij is van origine klavecinist, die onder andere bij Bob van Asperen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag heeft gestudeerd. Rousset is nog steeds actief als klavecinist, zoals op dit album, maar treedt ook over de hele wereld op met Les Talens Lyriques.

Ster advertentie
Ster advertentie