Album van de Week
AVROTROS

Morricone: Cinema Suites for Violin and Orchestra

foto: Arcanafoto: Arcana
  1. Klassiekchevron right
  2. Morricone: Cinema Suites for Violin and Orchestra

Twintig jaar lang was Marco Serino de vaste violist van Ennio Morricone. Als solist op de tientallen zo niet honderden soundtracks en later ook nog tijdens de tournee's in de meest beroemde concertzalen ter wereld. Op dit nieuwe album speelt hij Morricone's muziek o.l.v. diens zoon Andrea Morricone.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Ennio Morricone
Marco Serino, Orchestra Haydn di Bolzano e Trento & Andrea Morricone
CD: Morricone: Cinema Suites for Violin and Orchestra
Arcana

foto: Arcana

In januari 2020 gaf Ennio Morricone nog een concert in de Italiaanse Senaat in Rome. Het zou zij zijn laatste openbare optreden zijn. Hij werkte nog wel aan een aantal arrangementen en het zijn die prachtige stukken die op dit album staan.

Het is een verzameling van thema's van zijn beroemdste partituren bewerkt en bijeengebracht in suites voor viool en orkest. Morricone deed dat in nauwe samenwerking met violist Marco Serino. Hij droeg de stukken aan hem op als bekroning van hun artistieke samenwerking. Op het album staan stukken die al tijdens concert klonken én ook werken die voor het eerst in deze versie te horen zijn.

Ennio Morricone overleed op 6 juli 2020. Nu anderhalf jaar na zijn de dood is deze opname een buitengewone document, en een getuigenis van de vriendschap en professionele achting. Marco Serino maakte hem met de medewerking van Andrea Morricone, de zoon van de componist, die het Haydn-orkest van Bolzano en Trento dirigeert.

Bron: Outhere Music

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie