Album van de Week

Leclair - Concerti per violino opp 7 & 10 nos 4 & 5

foto: Glossa
  1. Klassiekchevron right
  2. Leclair - Concerti per violino opp 7 & 10 nos 4 & 5

Het slotstuk van een drieluik waarin violist Leila Schayegh een zoektocht onderneemt door de Vioolconcerten van de Franse barokcomponist Jean-Marie Leclair.

Op het nieuwste album van Leila Schayegh staan vier Vioolconcerten van Jean-Marie Leclair. Ze vormen het slotstuk van haar reeks opnames van alle vioolconcerten van de Franse Leclair. De componist groeide op in Lyon en volgde een opleiding tot danser en violist, waarna hij zich volledig toelegde op het spelen van de viool. In Turijn had hij les van de vooraanstaande leraar en Corelli-leerling Giovanni Battista Somis en ging daarna naar Parijs, waar hij in de jaren 1730 korte tijd een functie bekleedde aan het hof van Lodewijk XV.

Leclair moet gefascineerd zijn geweest door de Italiaanse cultuur en het muziekspel: de tempovrijheid, de virtuoze aspecten van de viooltechniek, en de typische Italiaanse expressiviteit. Het komt allemaal duidelijk naar voren in de concerti op. 7 en op. 10.

De Zwitserse Leila Schayegh speelt bespeelt een viool van Andrea Guarneri uit de 17e eeuw. Ze leidt het orkest La Cetra Barockorchester Basel.

Jean-Marie Leclair
Leila Schayegh, viool en leiding
La Cetra Barockorchester Basel
CD: Leclair - Concerti per violino vol. III
Glossa GCD 924206

Speellijst is niet beschikbaar.

Componisten

Jean-Marie Leclair

Uitvoerenden

Leila Schayegh (viool)

Ensembles

La Cetra Barockorchester Basel

Tijdperken

Hoog barok

Locatie

-

Leila Schayegh

foto: Marco Borggeve

Volg Leila Schayegh en La Cetra Barockorchester Basel

----------------

Bron: Glossa.com

Ster advertentie
Ster advertentie