Album van de Week

Rick Stotijn - Doppio espressivo

foto: Bis Recordsfoto: Bis Records
  1. Klassiekchevron right
  2. Rick Stotijn - Doppio espressivo

Op Doppio espressivo brengt contrabassist Rick Stotijn dubbelconcerten voor basinstrumenten van Antonio Vivaldi en Giovanni Bottesini. Hij speelt ze samen met Camerata RCO, Olivier Thiery, Bram van Sambeek en Johannes Rostamo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Antonio Vivaldi en Giovanni Bottesini
Rick Stotijn en Olivier Thiery (contrabas); Johannes Rostamo (cello); Bram van Sambeek (fagot) en Camerata RCO
CD: Doppio espressivo
Bis Records BIS2509

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rick Stotijn is een ongelofelijke virtuoos op de contrabas en, omdat er naast werk van Bottesini niet heel veel geschreven is voor dit instrument, heeft Marijn van Prooijen aan aantal fraaie bewerkingen gemaakt van o.a. concerten van Vivaldi. Rick Stotijn wordt bijgestaan door cellist Johannes Rostamo, contrabassist Olivier Thiery en fagottist Bram van Sambeek en een klein bezet Camerata RCO.

Rick Stotijn

Er is een goede reden de contrabas te betitelen als het fundament van een grote hoeveelheid klinkende muziek. Zo ziet Rick Stotijn het in ieder geval – en hij ondersteunt deze overtuiging door zijn veelzijdigheid als solist, als aanvoerder van de bassectie in vele orkesten, en als lid van innovatieve ensembles. Hij studeerde contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam bij zijn vader Peter Stotijn, en behaalde zijn examen met de hoogste onderscheiding.

Ster advertentie
Ster advertentie