Album van de Week

Franck: Complete Chamber Music

foto: Fuga Liberafoto: Fuga Libera
  1. Klassiekchevron right
  2. Franck: Complete Chamber Music

De complete kamermuziek van César Franck door een keur aan jonge muziektalenten van de Belgische Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

César Franck
Trio Ernest, Frank Braley, Anna Agafia Egholm and Ari Evan, Frank Braley (piano), Anna Agafia Egholm, Ari Evan, Alexandre Chenorkian, Shuichi Okada and Gary Hoffman, Alexandre Chenorkian, Shuichi Okada, Gary Hoffman, Leon Blekh, Jean-Claude Vanden Eynden, Salih Can Gevrek, Philippe Cormann and Karski Quartet; Quartetto Adorno
CD: Franck: Complete Chamber Music
Fuga Libera FUG795

foto: Fuga Libera

César Franck maakt deel uit van het rijke muzikale erfgoed dat België in de negentiende eeuw tot een trekpleister van het muziekleven maakte. De Muziekkapel Koningin Elisabeth is een idee van Koningin Elisabeth en Eugène Ysaÿe, zelf een goede vriend van César Franck, die hem zijn beroemde sonate opdroeg.

Ter gelegenheid van de tweehonderdste geboortedag van César Franck in 2022 en op initiatief van Jérome Lejeune van platenlabel Fuga Libera presenteert de Muziekkapel Koningin Elisabeth de volledige kamermuziek van César Franck.

Het bijzondere van dit project is dat alle uitvoerende musici gelieerd zijn aan de Muziekkapel. Verschillende van haar Meesters in residence, zoals violist Augustin Dumay, cellist Gary Hoffman en pianist Jean-Claude Vanden Eynden en Associate meester pianist Frank Braley doen mee. En ook Associate artiesten zoals Lorenzo Gatto, Julien Libeer & Jonathan Fournel of het Adorno Kwartet bundelen hun krachten met zeer veelbelovende jonge musici om deze opname te realiseren.

Het hoge niveau van de uitvoerenden, zowel de jonge als de meer ervaren, en de zorg die aan de opnamen zelf is besteed, maken deze complete set tot een uniek object in de aan Franck gewijde discografie.

Bron: Muziekkapel Koningin

Meer over deze release

Outhere Music


Ster advertentie
Ster advertentie