Album van de Week

Barokksolistene en violist Bjarte Eike - The Playhouse Sessions

foto: andrew wilkinsonfoto: Rubican
  1. Klassiekchevron right
  2. Barokksolistene en violist Bjarte Eike - The Playhouse Sessions

Op het album The Playhouse Sessions brengt violist Bjarte Eike met zijn Barokksolistene-ensemble je lekker in de anarchistische sfeer van muzikale jam-sessies na sluitingstijd in een Londense kroeg anno 1699.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music

Henry Purcell, John Dowland, traditionals
The Playhouse Sessions
Barokksolistene, Bjarte Eike
Rubicon RCD1096

foto: Rubican

Een beetje Purcell, volkse shanties en ballades door een negenkoppig ensemble dat voortbouwt op barok-, jazz- en folkstijlen. Dat zijn de Barokksolistene aangevoerd door violist Bjarte Eike die er ongeremd op los improviseren.

Rond 1650 werden Londense muzikanten naar de marge van de samenleving geduwd. Maar juist daar vonden ze de ruimte voor nieuwe vormen van entertainment in tavernes en bierhuizen in het stadscentrum. En ook in de decennia daarna waren de theaterliedjes en schunnige ballads te horen in de kroeg voor het publiek vrij van puriteinse beperkingen op plezier.

Op hun album The Playhouse Sessions hertellen de Noorse violist Bjarte Eike en zijn Barokksolistene deze traditie in ere. Je vindt er een heerlijke verzameling van muziek en teksten die je moeiteloos drie eeuwen mee terug neemt naar de favoriete kroeg van Henry Purcell.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Tussen de Noten

Tussen de Noten

Ster advertentie
Ster advertentie