Actueel

How To Play The Triangle

  1. Klassiekchevron right
  2. How To Play The Triangle

De triangel, underdog van het orkest, schittert in dit slagwerkconcert met nieuwe composities geïnspireerd door Bernstein's West Side Story. Het concert-met-theatrale-elementen ging afgelopen zomer in première tijdens het prachtige Oranjewoud-festival en is nu nog één keer te zien: zondag 24 november in het Bimhuis in Amsterdam.

Inspiratie is de muziek en de persoonlijkheid van Leonard Bernstein, die wel raad wist met de triangel... kijk maar eens naar het YouTube-filmpje verderop! Voor dit programma met de Youth Percussion Pool heeft Tatiana Koleva vier Amerikaanse componisten uitgenodigd die al jaren in Nederland wonen: David Dramm, Vanessa Lann, Ned McGowan en Ron Ford. De triangel geldt daarbij als metafoor voor de situatie van buitenlanders (en kunstenaars in het algemeen, trouwens): immigratie – adaptatie – acceptatie. Tatiana vertelt er meer over:

Tatiana Koleva over 'How To Play The Triangle'

Youth Percussion Pool: Edwin van der Wolf, Agata Kruszewska, Viktor Benev, Boris Boudinov, Malika Maminova, Pieter Mark Kamminga, Kalina Vladovska

Leonard Bernstein en de twee triangelspelers...:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie