Actueel

Klassiek viert de zomer op zoek naar de mooiste Soundtrack

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek viert de zomer op zoek naar de mooiste Soundtrack

Deze zomer gaan we op zoek naar de mooiste klassieke muziek voor dit jaargetijde: onze Soundtrack van de zomer. Aan welk muziekstuk heb je een zomerse herinnering en welk verhaal hoort daarbij? Laat het ons weten! Stuur een berichtje via de app of mail ons op zomer@radio4.nl

Welke muziek hoort volgens Mieke van der Weij bij de Soundtrack van de zomer?

“Pianist Polo de Haas is op leeftijd, maar als je het hoort zou je zeggen dat er een jonge vent achter de vleugel zit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Canto Ostinato van Simeon ten Holt

Canto Ostinato ontstond tussen 1973 en 1976 toen de componist Simeon ten Holt (1923 - 2012) weer terugkeerde naar het instrument waarvoor hij ooit was begonnen te componeren, de piano. In plaats van een compositie die van a tot z vastligt schreef Ten Holt een ‘vrije’ vorm met een aantal maten die de uitvoerenden naar eigen inzicht kunnen herhalen. Het werk is een typisch voorbeeld van Ten Holt's baanbrekende minimalistische stijl.

Pianist Polo de Haas

Polo de Haas is een voorvechter van eigentijdse muziek; hij componeert zelf en tal van componisten droegen werk aan hem op. In een interview zei hij ooit: "Er is geen muziek waarvan ik zeg: dat is geen muziek. Alle geluid is muziek". Hij gaf recitals in heel Europa, Japan, Canada, Korea, Cuba en de Verenigde Staten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie