Actueel

Jos van Veldhoven op afscheidstournee met Matthäus Passion

  1. Klassiekchevron right
  2. Jos van Veldhoven op afscheidstournee met Matthäus Passion

Jos van Veldhoven is 31 maart voor het laatst te zien en te horen met de Nederlandse Bachvereniging. Hij neemt na 35 jaar afscheid als dirigent en artistiek leider. Van Veldhoven sluit deze periode af met een afscheidstournee waarin hij de Matthäus Passion dirigeert.

De kracht van de Matthäus
"Het is evident dat een stuk als de Matthäus-Passion diepe emoties bij mensen oproept. Je weet niet precies wat ze voelen, maar als je ze erover kunt spreken vertellen ze bijvoorbeeld over 9/11, over een kind dat ze verloren hebben, de Tweede Wereldoorlog of juist een goed huwelijk dat is geweest. Dat een componist dit bijna 300 jaar later nog kan oproepen, is heel bijzonder." zo vertelt Van Veldhoven aan de NOS.

Carrière
Jos van Veldhoven heeft met de Nederlandse Bachvereniging veelvuldig opgetreden in binnen- en buitenland, bracht diverse platen uit en is bovendien werkzaam bij het conservatorium van Amsterdam en Den Haag.

Matthäus Passion op NPO Radio 4
Geniet maandag 19 maart in het Avondconcert van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven en kijk vrijdag 30 maart naar de televisieregistratie op NPO 2.

Eerder vandaag sprak Wouter Pleijsier met hem. Van Veldhoven geeft onder meer aan hoe Bach iedereen in het diepe gooit en heeft een goede raad voor zijn opvolger.

{audiofile audio="61188" caption="Wouter Pleijsier spreekt met Jos van Veldhoven" }


Meer informatie over de Matthäus Passion op NPO Radio 4 vind je hier.Omslagfoto: Nederlandse Bachvereniging


Ster advertentie
Ster advertentie