Actueel

NPO Radio 4 eert Bernard Haitink

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. NPO Radio 4 eert Bernard Haitink

Aangepaste programmering naar aanleiding van het overlijden van dirigent Bernard Haitink.

Donderdag 21 oktober overleed de wereldberoemde dirigent Bernard Haitink op 92-jarige leeftijd. Om hem te eren besteden we dit hele weekend extra aandacht aan de Nederlandse maestro, op radio, televisie en online.

Quote

Het overlijden van Bernhard Haitink valt ons zwaar. Maar wat blijft is de herinnering aan een groot musicus, een innemende man die van onschatbare betekenis was en zal blijven voor de klassieke muziek, in Nederland en ver over onze grenzen heen.”

Simone Meijer, zendermanager NPO Radio 4

In Memoriam Bernard Haitink

Op vrijdag 22 oktober klonk in het Avondconcert - geproduceerd door AVROTROS en NTR en gepresenteerd door Hans Haffmans – een In Memoriam voor Bernard Haitink. Dirigent Ed Spanjaard en hoboïst Werner Herbers zijn te gast en vertellen over Haitinks bijdrage aan de Nederlandse muziek, zijn periode bij het Engelse operahuis Covent Garden en zijn betekenis voor de internationale muziekwereld. Het Avondconcert werd uitgezonden om 20:00 uur.

In Memoriam: Bernard Haitink

Een goedemorgen met Bernard Haitink

In september 2013 was dirigent Bernard Haitink te gast in het AVROTROS-programma Een goedemorgen met..., waarin hij twee uur lang zijn persoonlijke muziekkeuze presenteerde. Deze uitzending werd zaterdag 23 oktober herhaald tussen 10:00 en 12:00 uur.

Een goedemorgen met...Bernard Haitink

Zondagmiddagconcert

Het Zondagmiddagconcert van zondag 24 oktober staat volledig in het teken van Bernard Haitink en zijn legendarische opnames met het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Zondagmiddagconcert wordt gepresenteerd door Hans van den Boom en is vanaf 14:00 uur te horen op NPO Radio 4.

Het Zondagmiddagconcert

Online

Op onze site zijn hoogtepunten uit het omroeparchief te beluisteren van Bernard Haitink met het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook de veelgeprezen Kerstmatinees uit het Concertgebouw en Haitinks afscheidsconcert uit 2018 zijn terug te luisteren en te bekijken.

Ga naar het overzicht

Televisie

NPO 1 - vrijdag 22 oktober - 15:55 uur
Bernard Haitink 60 jaar dirigent Radio Filharmonisch Orkest


Een uitgebreid portret van maestro Bernard Haitink en zijn levenslange band met het Radio Filharmonisch Orkest uit 2014.
Aansluitend op NPO 2 extra: Vierde symfonie van Mahler uit 2014 door Haitink, met soliste Anne Schwanewilms

NPO 2 - vrijdag 22 oktober vanaf 22:15 uur, direct na Nieuwsuur.
Bernard Haitink - De Mysterieuze Maestro

In deze BBC-documentaire vertelt Bernard Haitink over zijn liefde voor Engeland, zijn nieuwe thuisbasis. Aansluitend op NPO 2: Haitinks afscheidsconcert, met de Zevende symfonie van Bruckner

NPO 2 - zaterdag 23 oktober is vanaf 10:30 uur
Het komt op mijn pad: Portret van een dirigent

Hans Haffmans bezocht in 2016 Haitink en zijn echtgenote Patricia in Frankrijk en sprak met hem over zijn carrière, zijn leven en wat hem als musicus beweegt.

NPO 2 extra
- zondag 24 oktober - 19:15 uur
Herhaling van de NTR-documentaire: Het komt op mijn pad: Portret van een dirigent

Kijk meer over Bernard Haitink

Ster advertentie
Ster advertentie