Actueel

Musicians for Future bij klimaatstaking

  1. Klassiekchevron right
  2. Musicians for Future bij klimaatstaking

Vrijdag 27 september eindigt een week van internationale klimaatacties met een klimaatstaking. Wereldwijd doen miljoenen mensen mee aan de grote internationale klimaatstaking.

In Nederland vindt in Den Haag een protestmars plaats rond het Binnenhof in Den Haag. Kinderen, (groot)ouders, studenten, werkende mensen en gepensioneerden lopen mee. En ook musici zijn betrokken bij de klimaatstaking. Violist Oene van Geel bracht samen met componist Merlijn Twaalfhoven en bassist Lucas Dols meer dan 100 musici op de been die zich allen bekommeren om het klimaat. Ze noemen het Musicians for Future.

Tijdens de actiedag protesteren de Musicians for Future op de manier die het dichtst bij hen staat: met muziek! Bij de start van de mars op de Koekamp in Den Haag verzamelen de honderd professionele musici zich rond het podium. Zij zijn afkomstig uit de jazz, symfonieorkesten, popmuziek, de wereld van slagwerkers en koren.

“Wij gaan dan tussen de tien en vijftien minuten spelen,” legt Oene van Geel uit. “Ik sta op een soort bolderkar en dirigeer het geheel. Er wordt muziek gespeeld die onder meer is gearrangeerd door Philipp Rüttgers en Martin Fondse. Alle honderd musici doen mee voor nul euro.”

Beluister het interview met Oene van Geel

Ster advertentie
Ster advertentie