Actueel

Boekentip van Mieke van der Weij

  1. Klassiekchevron right
  2. Boekentip van Mieke van der Weij

Lezen is niet alleen een belangrijke manier om mensen uit hun filterbubbel te halen - boeken zijn een belangrijke bron van kennis - maar het kan ook een behoorlijke dosis plezier, ontspanning of juist spanning opleveren. En… je kunt het ook nog eens doen onder het genot van een drankje, het zonnetje en een heerlijk klassiek muziekje. Deze zomer tippen de Radio 4 presentatoren hun favoriete boek.

Mieke van der Weij over haar favoriete vakantieboek:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ik bestaat uit twee letters van schrijver A.H.J. Dautzenberg
In de vroege ochtend van 13 december 1967 wordt A.H.J. Dautzenberg geboren, drie minuten na zijn broer. Pas enkele uren voor de bevalling hoort zijn moeder dat ze zwanger is van een tweeling, en in allerijl wordt een tweede naam bedacht. Een halve eeuw later gaat Dautzenberg op zoek naar zijn gelukkige jeugd. Hij trekt tijdelijk in bij zijn tweelingbroer die sinds enkele jaren in het ouderlijk huis woont en met wie hij een gecompliceerde relatie onderhoudt.
Ik bestaat uit twee letters is een compromisloze verzameling dagboekaantekeningen, zeer korte verhalen, essayistische betogen, brieven, gedichten en strips.

Ster advertentie
Ster advertentie