Actueel

Koningin Máxima geeft startsein tournee Rijdend Atelier

  1. Klassiekchevron right
  2. Koningin Máxima geeft startsein tournee Rijdend Atelier

Vandaag, donderdag 20 juni, bezoekt koningin Máxima in Hoogeveen het nieuwe Rijdend Atelier van het Instrumentendepot Leerorkest. Het mobiele muziekinstrumentenatelier gaat op tournee langs scholen en muziekonderwijsinitiatieven om workshops te geven over het onderhoud van muziekinstrumenten. Met het bezoek van de koningin wordt de tour gestart.

Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting 'Méér muziek in de Klas' en daardoor getuige van de ondertekening van het Muziekakkoord Drenthe. In dit akkoord staat vastgelegd dat er wordt gezorgd voor meer en beter muziekonderwijs op basisscholen in Drenthe.

Het Instrumentendepot Leerorkest maakt muziekeducatie toegankelijk voor ieder kind. Muzieklessen en de aanschaf van muziekinstrumenten zijn namelijk erg prijzig. Daarom biedt de stichting Instrumentendepot Leerorkest een betaalbare uitleenservice van muziekinstrumenten. In heel Nederland kunnen initiatieven hier gebruik van maken. Het Rijdend Atelier zorgt voor efficiënter onderhoud van instrumenten door het aanbieden van tips en workshops. Vandaag laten de kinderen in Hoogeveen zien wat ze hebben geleerd aan de koningin.

Klassiek geeft

Het Rijdend Atelier is mogelijk gemaakt door het initiatief NPO Radio 4 Klassiek geeft. Vorig jaar konden luisteraars twee weken lang geld doneren door onder meer hun favoriete muziekstuk aan te vragen en live aan te kondigen op NPO Radio 4. Hiermee is € 31.787,- opgehaald. Mede dankzij dit bedrag heeft het Instrumentendepot Leerorkest het Rijdend Atelier kunnen realiseren.

Ster advertentie
Ster advertentie