Actueel

Star Wars krijgt nieuwe componist

  1. Klassiekchevron right
  2. Star Wars krijgt nieuwe componist

Filmcomponist John Williams en de beroemde cyclus Star Wars vormden de afgelopen veertig jaar een hechte twee-eenheid. Maar daar komt nu verandering in. Een nieuwe aflevering van het populaire epos – een spin-off met de titel The Mandalorian – zal niet van een soundtrack worden voorzien door de 86-jarige Williams. Daarvoor is nu de 34-jarige Zweed Ludwig Göransson gevraagd.

Het Star Wars-universum
'Woorden schieten tekort om uit te drukken hoe surrealistisch en nederig het voelt om uitgenodigd te worden in het Star Wars-universum,' aldus Göransson. 'Ik ben Jon Favreau (producent) en Disney zeer dankbaar voor deze gelegenheid en John Williams voor het zo hoog leggen van de lat met zijn iconische, onverschrokken scores - ze zullen nooit worden geëvenaard. In de komende maanden hoop ik de traditie van het muzikale landschap van Star Wars te eren terwijl ik The Mandalorian voortstuw in een nieuw en onontgonnen gebied.'

Benieuwd? Beluister Göranssons muziek voor de film Black Panther:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere films
Ludwig Göransson componeerde recent de muziek van Black Panther, waar hij een Golden Globe voor ontving. Eerder schreef hij de soundtrack van Creed, Creed II, Venom en Fruitvale Station. Ook in de wereld van televisie is Göransson actief: de muziek voor de series Community en New Girl staat op zijn naam.

Foto en omslag: Austin Hargrave

MIS NIETS

Iedere week alles over klassieke muziek in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

E-mailadres:

Ster advertentie
Ster advertentie