Actueel

Reparatiebus Instrumentendepot rijdt!

  1. Klassiekchevron right
  2. Reparatiebus Instrumentendepot rijdt!

Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe magisch het is om een instrument te leren bespelen en samen muziek te maken. Daarom leent het Instrumentendepot Leerorkest muziekinstrumenten uit aan Leerorkesten en soortgelijke sociale muziekonderwijsprojecten in het hele land. En nu gaat de gloednieuwe reparatiebus van het Instrumentendepot rijden, bestemd voor reparaties en onderhoud op locatie!

Wat doet het Instrumentendepot?
Het doel van het Instrumentendepot is om zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven om een muziekinstrument te leren bespelen. 'Muziekeducatie is vaak hoogdrempelig en kostbaar. Wij vinden dat kunst voor iedereen is,' zegt Leerorkest-oprichter Marco de Souza. Door instrumenten beschikbaar te stellen, is de aanschaf van een duur instrument geen obstakel meer. Kinderen en jongeren kunnen individueel een instrument lenen als zij muziekles krijgen met steun van het Jeugdcultuurfonds of Jongerencultuurfonds Amsterdam. Deze fondsen helpen met lesgeld als er thuis te weinig geld is.

De reparatiebus
Dit jaar zamelde NPO Radio 4 met luisteraars en muziekliefhebbers geld in voor het Instrumentendepot Leerorkest, speciaal met de wens om een reparatiebus aan te schaffen. De bus is bestemd voor reparatie en onderhoud van uitgeleende instrumenten op locatie, een soort ‘Rijdend Atelier’. Het idee voor de reparatiebus is ontstaan uit de behoefte om klein onderhoud en kleine reparaties op locatie uit te voeren, ter plaatse bij de scholen en leerorkesten. Dat bespaart transportkosten en tijd. Daardoor blijft er tijd en geld over om méér muziekinstrumenten, ontvangen van donateurs, op te knappen. Zo zijn er uiteindelijk dankzij de reparatiebus voor méér kinderen bétere muziekinstrumenten beschikbaar.

Klassiek Geeft
Mede dankzij de landelijke inzamelacties van NPO Radio 4 heeft het landelijk Instrumentendepot een grote vlucht kunnen nemen: inmiddels maken ruim 110 organisaties in het hele land gebruik van de instrumenten. En met de reparatiebus kan het Instrumentendepot deze organisaties nog beter van dienst zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie